spellen blote voeten

Spelletjes op blote voeten

Kijk hier wat je allemaal kunt doen

Wat is het?

Wat is het (hier meer info)

Waarom?

Meer info over waarom

Dit kun je doen

Instructies

Activiteit aanmelden

Wat is het?

Voeten kunnen veel meer dan we denken. Organiseer een uitdagende middag vol spelletjes op blote voeten.

Waarom?

In onze voeten zitten evenveel spieren als in onze handen. Als onze voeten goed getraind zijn, zou je er meer mee kunnen doen dan alleen lopen. Organiseer daarom een aantal spelletjes waarmee jouw deelnemers hun voetspieren gaan voelen.

Tip: Bekijk de video van deze meneer eens. Die kan gitaar spelen met zijn voeten.

Dit kun je doen

Deze spellen zijn leuk voor kinderen én voor volwassenen. 

  • Schrijf je naam met je voeten. Geef de deelnemer een pen en papier en laat hem zijn naam schrijven met zijn voeten. Degene van wie de naam het meest leesbaar is heeft gewonnen.
  • Hoeveel knikkers kun jij oppakken met je voeten binnen 60 seconden? Leg een aantal knikkers op de grond en zet een schaaltje neer. Degene met het volste schaaltje heeft gewonnen.
  • Vingerverven met je voeten. Maak de mooiste tekeningen met je voeten. 
  • Voetafdruk maken met verf. Zet je voet in een bak met vingerverf en maak een mooie afdruk op een wit vel. Je kan hem zo boven je bed hangen! 
  • Voorwerpen verzamelen en raden. Leg een aantal voorwerpen op de grond. Blinddoek een deelnemer en haal hem op voor het spel. Vertel hem hoeveel voorwerpen hij moet zoeken en zeg wanneer hij daarmee mag beginnen. Met behulp van zijn voeten moet hij raden om welk voorwerp het gaat. Is dit gelukt? Dan kan hij het volgende voorwerp zoeken en raden. Hier mag hij in totaal 5 minuten over doen. Degene die de meeste voorwerpen heeft verzameld en geraden heeft gewonnen.
  • Als uitsmijter: blinddoek je deelnemers en leg een aantal waterballonnen in je tuin. Vervolgens laat je de deelnemers door je tuin lopen. Stapt er iemand op een waterballon? Dan is hij af. Degene die overblijft heeft gewonnen.