Strandwandeling op blote voeten

Strandwandeling organiseren

Kijk hier wat je allemaal kunt doen

Wat is het?

Wat is het (hier meer info)

Een goede voorbereiding

Meer info over de voorbereiding

Dit kan je allemaal doen

Dit kan je allemaal doen

Activiteit aanmelden

Wat is het?

Organiseer een strandwandeling. Een strandwandeling maken op blote voeten geeft een bevrijdend gevoel. De frisse zeewind, het zachte zand en het weidse uitzicht dragen hier allemaal aan bij. Heel veel mensen zullen er blij van worden als je dit gaat organiseren.

Een goede voorbereiding

Hoewel het strand de plek is waar we het vaakst op blote voeten lopen, is het wel van belang dat je sterke voetspieren hebt. Zand is erg zacht, waardoor je voeten kunnen wegzakken. Daarom raden we je aan om je deelnemers hier goed op voor te bereiden. Ze kunnen de komende tijd deze voetoefeningen doen.

Dit kan je allemaal doen

Plekken waar je prachtige strandwandelingen kunt maken zijn:

  • De Waddeneilanden, natuurlijk. De kust van Texel bestaat bijvoorbeeld uit maar liefst dertig kilometer aan strand.
  • Callantsoog in Noord-Holland. Dit dorp heeft een prachtig breed strand.
  • In Zeeland heb je ook een aantal stranden waar je heerlijk kunt wandelen. Bijvoorbeeld het strand bij Renesse, Burgh-Haamstede, Breskens, Cadzand-bad.  
  • Als je van wat meer levendigheid houdt is Scheveningen een aanrader. Je hebt een prachtig breed strand van ca. 110 meter en 4,5 kilometer lang. Na afloop kun je neerploffen op een loungebank in een van de gezellige strandtenten.
  • Wist je dat Wassenaar ook een mooi strand heeft? Je loopt ook door het prachtige natuurgebied van Meijendel.
  • Het strand bij Langevelderslag in Noordwijk is ook een aanrader. Dit strand is heel breed en relatief rustig vergeleken met de stranden in Scheveningen en Zandvoort.