Doe mee met Bevrijd je Voetendag op 24 mei

Kijk op de kaart voor een leuke activiteit bij jou in de buurt

Direct naar de Kaart

Op 24 mei lopen we allemaal een tijdje op blote voeten.

De voet is de slaaf van de schoen. De voet is niet meer vrij om te bewegen maar moet de schoen volgen. De voet vraagt juist om die beweging. Dus weg met die schoen. Anders loop je vast. Letterlijk en figuurlijk.

Op Bevrijd je voetendag heeft iedereen aandacht voor zijn of haar voeten. Uit met die schoenen. Loop, ren, speel, dans en oefen op blote voeten. Krijg weer contact met je voeten en je voeten weer met jou.

Op 24 mei lopen we allemaal een tijdje op blote voeten. Om te voelen hoe dat ook alweer was, die vrije beweging van de voeten. Vrije voeten zijn lekkere voeten. Fijne voeten. Voeten waarmee je de wereld aan kan.

Alle activiteiten op Bevrijd je voetendag op vrijdag 24 mei:


Doe mee en bereid je goed voor op Bevrijd je Voetendag 2024.

Doe iedere week een nieuwe oefening!

Wij zijn zo gewend aan het lopen op schoenen, dat we helemaal niet meer fijn op blote voeten kunnen lopen. Raar eigenlijk. De schoenen doen meer kwaad dan goed.  Wil je straks op de nationale Bevrijd je Voetendag lekker op blote voeten lopen, dan zal je moeten oefenen. Er zit niets anders op. 

Doe mee met deze uitdaging

Wil jij ook goed voorbereid zijn op deze dag? Doe dan mee met onze challenge! Elke week verschijnt een nieuwe oefenvideo op deze site. Door regelmatig deze oefeningen te doen, ben je straks klaar om op blote voeten mee te doen aan Bevrijd je Voetendag. We gaan er een succes van maken! Dus meld je aan en doe mee.

 • Deze challenge is geschikt voor iedereen, van jong tot oud.
 • De oefeningen zijn niet moeilijk, maar wel effectief.
 • De kracht en flexibiliteit van je voeten komt terug
 • Je evenwicht
 • Je proprioceptie (gevoel voor de positie van je lichaam in de ruimte)
 • Je algehele gezondheid en welzijn

Meld je hieronder aan voor de challenge en bereid je goed voor op Bevrijd je Voetendag 2024!

50%
Ja, ik doe mee!
Doe mee en oefen iedere week
Je gegevens zijn veilig bij ons.
Ga de uitdaging aan en oefen wekelijks. Klik hier 
Your information is safe with us
Bevrijdjevoeten

Daarom de Bevrijd je voetendag

De mythe van de stevige schoen is hardnekkig. Van jongs af aan horen we dat onze voeten ondersteuning nodig hebben. Want anders lopen we niet goed.
Niets is minder waar. Het dragen van stevige schoenen maakt onze voetspieren lui. Ook vergeten we welke bewegingen onze voeten maken tijdens het lopen. En dat heeft nadelige gevolgen voor onze stabiliteit en vergroot de kans op vallen. Bovendien zorgen stevige schoenen voor allerlei voetklachten. Ze drukken onze tenen tegen elkaar. Niet voor niets heeft één op de vier Nederlanders een scheve grote teen. En dan hebben we het nog niet gehad over hamertenen, doorgezakte voorvoeten en hielspoor. 


Doe die korsetten eens uit. Bevrijd je voeten!

Ervaar hoe het is om weer met je voeten te voelen

Bevrijd je voetendag is voor iedereen. Voor leerkrachten, gymleraren, zorgmedewerkers, fysiotherapeuten, oefentherapeuten, pedicures, yogadocenten, managers, kinderen, cliënten en natuurlijk ook voor jou. Laat anderen ervaren hoe het is om te staan, te lopen, te dansen of te springen op blote voeten.

 • Lopen op blote voeten is gezond.
 • Voorkom voet- en houdingsklachten; nu en later.
 • Laat zien dat jij je er ook van bewust bent dat je voeten belangrijk voor je zijn.
 • Iedereen kan meedoen. Jij, je kinderen, je ouders en je opa en oma. Iedereen kan op blote voeten lopen.
 • Het kan altijd overal. Glas op de grond? Draag dan minimalistische schoenen.

Bevrijd je Voetendag: een initiatief van Voetentraining

Wij zijn Cocky Hoogeveen en Yvonne Bontekoning. Samen hebben we meer dan 50 jaar ervaring in de behandeling van  voet- en houdingsklachten. Deze klachten komen in Nederland vaak voor. In landen waar mensen uit armoede op blote voeten lopen, komen dit soort klachten veel en veel minder voor. 


Lopen op blote voeten doet een mens goed. Maar veel mensen hechten sterk aan hun schoenen. En dat snappen we. Want schoenen voelen veilig en vertrouwd en geven je zekerheid. Maar met Bevrijd je Voetendag vragen we aandacht om het ook eens zonder dit 'korset' te proberen. Doe je mee?