hoe train ik mijn bekken
Cocky Hoogeveen
02/26/2024
2 min
0

Train je bekken met deze eenvoudige voetoefening

02/26/2024
2 min
0

Wil je je bekken trainen en versterken? Goed nieuws: je kunt beginnen met deze eenvoudige voetoefening. Ja, je leest het goed! Het trainen van je voeten heeft een positieve invloed op de stand van je bekken. In dit blog leggen we uit hoe dat werkt en delen we een eenvoudige, maar effectieve oefening. Probeer hem vandaag nog!

Wat is het bekken?

Laten we beginnen bij het begin. Het bekken is de brug tussen je boven- en onderlichaam. Het bestaat uit verschillende botten die samen een komvormige structuur vormen aan de onderkant van je romp.

Deze botten zijn verbonden met een netwerk van spieren, pezen en banden die niet alleen je bekken, maar ook je billen, buik en rug ondersteunen. Het bekken speelt een essentiële rol bij veel dagelijkse bewegingen, van lopen tot zitten.

bekken oefenen


Waarom voetoefeningen belangrijk zijn voor je bekken

Misschien vraag je je af: wat hebben mijn voeten te maken met mijn bekken? Nou, meer dan je denkt! De manier waarop je staat en loopt beïnvloed de positie van je bekken. 

Kleine veranderingen in de stand van je voeten leiden tot aanpassingen in je bekkenstand. En dat heeft effect op je knieën, rug, schouders en zelfs je nek.

Als je werkt aan de kracht en flexibiliteit van je voeten, leg je een stevig fundament voor je lichaam. Dit verbetert de stand van je bekken en daarmee je gehele houding en manier van bewegen.

Eenvoudige voetoefening voor je bekken


Hier is een simpele oefening die je kunt doen om zowel je voeten als je bekken te trainen. Het mooie is dat je deze oefening overal en altijd kunt doen.

Gewichtsverplaatsing van voet naar voet: ga rechtop staan met je voeten op heupbreedte uit elkaar. Begin met al je gewicht op je rechtervoet. Voel hoe de grond onder je voet voelt en hoe je gewicht over je voet is verdeeld.

Verplaats langzaam je gewicht naar je linkervoet. Terwijl je dit doet, focus je op het losmaken van je bekken. Voel hoe de beweging in je bekkengebied ontstaat en hoe je balans verschuift.

Wissel een paar minuten langzaam van de ene naar de andere voet, en let op het gevoel in je voeten en bekken.

Deze oefening helpt je niet alleen je bekkengezondheid te verbeteren, maar is ook goed voor je balans.

Hoe train ik mijn bekken – samenvatting

Het trainen van je bekken is niet ingewikkeld. Als je begint met eenvoudige voetoefeningen, heeft dat al een positieve invloed op de gezondheid en de stand van je bekken. Geef deze oefening een kans en merk zelf hoe je voetstand een groot verschil kan maken voor je hele lichaam. 

Doe je mee aan Bevrijd je Voetendag op 24 mei?

Elke week bieden we nieuwe oefeningen om jouw voeten in optimale conditie te brengen voor Bevrijd je Voetendag op 24 mei. Neem deel en geef je voeten die welverdiende gezondheidsimpuls. Ontdek de geplande activiteiten in de buurt of neem het initiatief voor een eigen evenement!

Vragen?

Als je vragen hebt over de bekkenoefening of iets anders, aarzel dan niet om een e-mail te sturen naar info@voetentraining.nl. Ons deskundige team is altijd bereid om je te ondersteunen met professioneel advies.

Reacties