Waarom is een voetmassage zo lekker
Cocky Hoogeveen
02/19/2024
1 min
0

Waarom is voetmassage zo lekker - een heerlijke voetmassage

02/19/2024
1 min
0

Waarom is voetmassage zo lekker? Je stimuleert het gevoel en de bloedcirculatie in je voeten. Dit maakt dat je beter voelt hoe je staat en beweegt. Op deze pagina vind je een heerlijke oefening met een massagebal: een zacht balletje met spikes. Deze oefening helpt je voeten ontspannen en verbetert je loopcomfort, vooral als je vaak op blote voeten loopt.

Waarom zou je een massagebal gebruiken?

Gebruik van een massagebal prikkelt de zenuwen in je voet, waardoor je beter kunt voelen met je voeten. Veel mensen ervaren voetproblemen, omdat we door het dragen van schoenen het natuurlijke gevoel in onze voeten verliezen. Een dagelijkse massage met een massagebal kan veel van deze klachten voorkomen en verlichten - en het voelt ook nog eens heerlijk!

Kies de juiste massagebal

Het is belangrijk om een zachte bal te gebruiken voor de massage. Een te harde bal stimuleert de zenuwen en de bloedsomloop niet op de juiste manier. Op deze pagina zie je welke massagebal wij aanbevelen

massageoefening massagebal

Hoe masseer je met de massagebal?

Plaats de massagebal onder je voet, begin bij de binnenrand en druk hier tien keer op. Beweeg de bal daarna naar de buitenrand van je voet en herhaal de drukoefening. Wissel vervolgens van voet. Je kunt deze oefening zittend of staand doen. 

In deze handige video laten we zien hoe dit in zijn werk gaat:

Waarom is voetmassage zo lekker – samenvatting

Een voetmassage voelt zo lekker omdat het de spanning in je voeten vermindert. Je voeten dragen elke dag je hele gewicht en krijgen veel te verduren. Als je jouw voeten masseert, wordt de bloedcirculatie beter en ontspannen je spieren. Dit zorgt niet alleen voor een heerlijk ontspannen gevoel, maar helpt ook tegen pijn en stijfheid.

Bovendien zijn je voeten verbonden met de rest van je lichaam: ze vormen de basis. Dus een voetmassage zorgt voor een goed gevoel in je hele lichaam.

Neem je ook deel aan Bevrijd je voetendag op 24 mei?

We delen wekelijks nieuwe oefeningen om je voeten in topconditie te krijgen voor Bevrijd je voetendag op 24 mei. Door mee te doen, kun je je voeten een extra gezonde boost geven. Bekijk welke activiteiten er in jouw omgeving zijn of organiseer zelf iets leuks

Heb je vragen?

Mocht je nog vragen hebben over de massageoefening of iets anders, stuur gerust een mailtje naar info@voetentraining.nl. Ons team staat klaar om je te helpen met advies. 

Met deze eenvoudige tips hopen we dat je voeten zich snel vrijer en sterker voelen. Begin vandaag nog met je voetoefeningen en merk het verschil!

Reacties