hoe krijg je gespierde voeten
Cocky Hoogeveen
03/11/2024
1 min
0

Hoe krijg je gespierde voeten?

03/11/2024
1 min
0

Hoe krijg je gespierde voeten? Gespierde voeten ontstaan als je regelmatig je voetspieren oefent. Wist je dat dit ook goed is voor je balans? In dit blogartikel leggen we uit waarom sterke voeten en een goede balans hand in hand gaan. Ook delen we een oefenvideo met oefeningen om je kleine voetspieren te trainen.

Waarom zijn sterke voeten belangrijk voor je balans?

Je voeten vormen de basis van je lichaam. Ze zorgen ervoor dat je stabiel staat en beweegt. Sterke voeten creëren:

  • Een goede drukverdeling: zie afbeelding. Met een gelijkmatige drukverdeling is de kans op voetklachten kleiner. 
  • Stabiliteit: je valt minder snel. 
  • Soepelheid: je voeten bewegen soepeler, waardoor je lichaam zich makkelijker aanpast aan verschillende ondergronden of onverwachte bewegingen.

voetspieren versterken

De kleine, vergeten voetspieren

De meeste mensen besteden veel aandacht aan de grote spieren in hun lichaam, maar vergeten de kleine voetspieren. En dat terwijl kleine voetspieren ook belangrijk zijn voor een goede balans. Ze zorgen ervoor dat je voeten flexibel en sterk zijn, waardoor je stevig staat.

Hoe krijg je gespierde voeten – doe mee met de oefenvideo

In deze oefenvideo laten we zien hoe je je kleine voetspieren traint. De oefening is eenvoudig en doe je op blote voeten.


Tips voor een goede balans

Naast het trainen van je kleine voetspieren zijn er nog een aantal andere dingen die je kunt doen voor een goede balans:

Organiseer een activiteit op Bevrijd je voetendag

Wil jij samen met anderen het blotevoetengevoel ervaren? Organiseer dan zelf een activiteit op Bevrijd je voetendag. We zijn hard op zoek naar organisatoren. Meld je hier aan. 

Reacties