Is blootsvoets wandelen gezond
Cocky Hoogeveen
02/01/2024
1 min
0

Blootsvoets en bevrijd: een stap verder in gezond leven

02/01/2024
1 min
0

Is blootsvoets wandelen gezond? Absoluut! Het versterkt en versoepelt je voeten en bevordert een natuurlijke loopstijl. Toch is het belangrijk om dit geleidelijk aan te leren en je goed te laten begeleiden, zoals Marijke Schut deed tijdens de Bevrijd je Voetendag. Wij spraken haar over haar ervaringen.


De voordelen van blootsvoets Lopen

Marijke werd geprikkeld door een artikel over de Barefoot workshop op Bevrijd je Voetendag. Haar vroegere ervaringen met blootsvoets lopen maakten haar nieuwsgierig naar de juiste technieken en voordelen. Ze vertelt enthousiast over haar ervaringen tijdens de workshop.

blootsvoets wandelen goed voor je

Een inspirerende workshop over blootsvoets Lopen

Marijke vroeg een vriendin mee naar de workshop. Samen gingen ze naar De Trek Barefoot, een schoenenzaak op het Haarlemmerplein in Amsterdam, waar het allemaal plaatsvond. Daar ontmoetten ze de trainer Rob Salomonson, die vijftien jaar aan kennis en ervaring had in het blootsvoets lopen – zelfs gedurende de koude wintermaanden. De eeltlaag onder zijn voeten was zo dik dat hij dit goed volhield. 

Rob stelde voor om eerst sokjes te dragen, maar Marijke koos ervoor om direct blootsvoets te starten. De anderhalf uur durende sessie focuste op voetplaatsing, loopritme en houding, waarbij ze leerde haar spieren beter te gebruiken, zodat ze haar gewrichten minder belast. 

Minder kniepijn en betere doorbloeding

Sinds de workshop loopt Marijke regelmatig blootsvoets en draagt ze fivefinger teenschoenen. Ze merkt een afname van kniepijn en een verbeterde doorbloeding in haar voeten. Ook haar focus tijdens het lopen is verbeterd; ze heeft meer innerlijke rust.Is blootsvoets wandelen gezond – samenvatting

Blootsvoets lopen kan gezond zijn, mits goed opgebouwd en onder begeleiding. Veel schoenen kunnen onze voeten beknellen. Dat kan leiden tot problemen zoals hallux valgus, Mortons neuroom of hamertenen. Door blootsvoets te lopen, bevrijden we onze voeten van deze 'korsetten'.

blootsvoets wandelen goed voor je

Doe mee aan de Bevrijd je Voeten Challenge

Op 24 mei, Bevrijd je Voetendag, kun je zelf de voordelen van blootsvoets lopen ervaren. Bereid je voor door deel te nemen aan onze challenge, waarbij wekelijks nieuwe oefenvideo's op onze website verschijnen. Zo ben je optimaal voorbereid om zelfverzekerd en blootsvoets deel te nemen aan deze speciale dag. Schrijf je in voor de challenge en ervaar de vrijheid van blootsvoets lopen!

Meld je aan voor de Bevrijd je voeten challenge

Reacties